HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tien gemeenten ondertekenen convenant met Bibliotheek Rivierenland
14-12-2011
Directeur Marianne Bakker: ‘We barsten van de ambitie’.
Vanmorgen hebben tien gemeenten en de Bibliotheek Rivierenland een nieuw Convenant voor samenwerking in de periode 2012-2015 ondertekend. De ondertekening vond plaats in de Bibliotheek Dreumel.

Wethouders en ambtenaren van de gemeenten Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel waren voor de gelegenheid naar Dreumel. De vestiging in Dreumel is ingericht volgens de laatste inzichten in bibliotheekvernieuwing en vormde daarom een geschikte locatie voor de ondertekening van het convenant, waarin afspraken zijn vastgelegd over het bibliotheekwerk voor de periode 2012-2015.

De Bibliotheek Rivierenland greep de gelegenheid aan om een korte terugblik op zes jaar basisbibliotheek te geven. Marianne Bakker, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Rivierenland zei in haar toespraak: ‘In 2011 hebben we een prachtige basisbibliotheek met één collectie en één pas die geldig is in al onze bibliotheken, een goede relatie met het onderwijs, tevreden klanten, en vooral: barsten we van de ambitie.’ 

Namens de gehele organisatie, de Raad van Toezicht en alle bibliotheekleden bedankte Marianne Bakker de gemeenten voor het getoonde vertrouwen. Zij sprak daarbij de wens uit dat de gemeenten de komende jaren de bezuinigingen kunnen beperken en dat de organisatie zelf voldoende maatregelen en extra budgetten kan genereren om de bibliotheek voor iedereen te behouden: ‘Een leven lang lezen en leren, dat is ons motto. Vanuit huis, in mooie sterke bibliotheken, op school of op schoot, fysiek, digitaal, de bibliotheek verzorgt het.’ Laurens Verspuij, wethouder van de grootste gemeente, Tiel, gaf het startsein voor de ondertekening.

Tot voor enkele weken geleden was nog niet helemaal duidelijk of ook de gemeente Lingewaal nog in het convenant zou blijven participeren (zie dit bericht). Op 8 december besloot de Raad van Lingewaal echter toch in te stemmen met het convenant.  Eerder besloot de gemeente Buren uit het convenant te stappen (zie o.a. dit bericht)Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie