HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
biebWERK(t) in de Bibliotheek Burgum ten doop gehouden
16-12-2011
Een tweet van de wethouder was de officiële openingshandeling.
Met het verzenden van een tweet vanuit de Bibliotheek Burgum, heeft Houkje Rijpstra, wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel, gistermiddag officieel het startsein gegeven voor biebWERK(t). Een nieuw initiatief van stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF) en diverse organisaties die zich bezighouden met opleiding, werk en persoonlijke ontwikkeling. Door mensen in alle bibliotheekvestigingen van de SBMF op te zoeken, wil biebWERK(t) studie- en werkzoekenden laagdrempelig en direct verder helpen. De afgelopen proefperiode heeft uitgewezen dat deze persoonlijke aanpak werkt.

Met het plaatsen van de tweet 'Biebwerk(t) vanaf nu van start in Burgum, Hurdegaryp en Gytsjerk! #mooiinitiatief'' maakte Rijpstra wereldkundig dat biebWERK(t) officieel gestart was. Na de openingshandeling en begeleidende woorden van Rijpstra gingen de aanwezige deelnemers uit de onderwijs- en arbeidsmarktsector met behulp van een offline ‘chatroulette’ met elkaar in gesprek.

De gemeente Tytsjerksteradiel is een van de ‘founding partners’ van biebWERK(t). Sinds september wordt er geëxperimenteerd met de formule, en de eerste bevindingen worden erg positief genoemd. Zo kreeg Vrijwilligerservicepunt Leeuwarden in deze proefperiode veel meer reacties op vacatures dan voorheen. Ook haken er steeds meer partijen aan. Naast de andere startpartners Kamer van Koophandel, Kearn, Loket Leren en Werken Friesland, DUO en loopbaanadviesbureau BOIZCA hebben zich Dress for succes en CASE Builders aangesloten. Dress for succes helpt werkzoekenden met een laag inkomen aan passende sollicitatietraining. CASE Builders zorgt voor online ondersteuning met DN-i, hun uitgebreide (online) competentietest. Geïnteresseerden kunnen zowel in de bibliotheek als thuis gratis deze test invullen en ontdekken wat hun sterktes en kansen zijn. Met het resultaat kan tegen een basistarief via de bibliotheek jobcoaching worden geboden: een persoonlijke uitleg bij de testresultaten en deskundige hulp bij het zoeken naar een geschikte baan. Met meer potentiële samenwerkingspartners worden gesprekken gevoerd.
biebWERK(t) onderscheidt zich door mensen laagdrempelig, individueel en persoonlijk te benaderen in al haar - ook kleine - vestigingen. Coördinator Henk Jonker: ‘We merken dat hier een grote behoefte aan is. Steeds meer organisaties stappen over op online dienstverlening, maar bij ingrijpende en lastige kwesties als werk en opleiding, is het plezierig als je met je vragen op iemand af kan stappen. Wij merken dat bijvoorbeeld onze inloopspreekuren hele positieve reacties oproepen!’

Meer informatie is hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie