HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Chillen in Heerhugowaard
19-12-2011
De Bibliotheek Heerhugowaard is verrijkt met een Chill Zone.
Afgelopen vrijdag is in de vestiging Heerhugowaard van de Bibliotheek Kennemerwaard een Chill Zone geopend. De Biebteenz (een groep jongeren die aan de herinrichting gewerkt heeft) openden spectaculair met een film en optreden. Wethouder Leo Dickhoff nam samen met de Biebteenz de Chill Zone officieel in gebruik door het spelen van een Kinect game. De wethouder verloor van de Biebteenz en de opening van de Chill Zone was een feit.

De Biebteenz hebben samen met medewerkers van de bibliotheek maandenlang gewerkt aan het herinrichten van de jongerenhoek. Er is een mediabar gerealiseerd in samenwerking met het Horizon College, afdeling meubelbouw. Op de mediabar staan de allernieuwste media, zoals de iPad, Xbox Kinect en de Nintendo 3DS. Christiaan Heydenrijk van Graffiti4all heeft een workshop verzorgd en samen met de jongeren graffitiwerken gemaakt zodat de witte muur op de afdeling opgevrolijkt kon worden. Richard Boers van Designyourdiner.nl heeft met de jongeren dinerbanken ontworpen. Bijzonder is dat het ontwerp nog nooit eerder gemaakt is en de jongeren voor dit model een naam mochten kiezen: dit is Biebzeat geworden.

Daarnaast is ook de indeling van de collectie aangepakt. Jongeren kijken hier heel anders naar dan volwassenen, de indeling moest dus compleet anders. De wisselwerking tussen de kennis en ervaring van de medewerkers en de wensen en de leefwereld van de doelgroep blijkt uniek en ontzettend waardevol te zijn.

De jongerenhoek is nu geheel naar wens van de Biebteenz, die na de openingshandelingen aan het feesten sloegen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

annaatthelibrary
20-12-2011 19:12
Goed zeg!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie