HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Veranderingen bij Bibliotheek Breda
21-12-2011
De bibliotheek stopt per 1 januari met het uitlenen van cd’s en muziek-dvd’s en voert in februari zelfbediening in op de locatie Centrum.
De Bibliotheek Breda bereidt zich voor op verzelfstandiging en beraamt zich op de toekomst: een moderne organisatie met bijpassende producten en diensten. Tegelijkertijd wordt het huidige aanbod van diensten en producten kritisch tegen het licht gehouden. Vanwege de forse daling van de uitleencijfers in de afgelopen jaren wordt de collectie cd’s en muziek-dvd’s afgestoten. Uit onderzoek bleek dat ongeveer 200 mensen het grootste deel van de uitleningen voor hun rekening namen. De collectie bladmuziek en informatieve boeken over muziek blijven in de collectie.

In de vestiging Centrum wordt zelfbediening ingevoerd; in Brabantpark, Hoge Vucht en Haagse Beemden was dit al gebeurd. Sinds kort kunnen klanten al proefdraaien en hun materialen via het zelfbedieningssysteem inleveren. Eind januari start de proefperiode met het zelf uitlenen van de materialen. In februari zal de gehele zelfbediening operationeel zijn.

Eerder besloten de bibliotheken van Eindhoven en Heerenveen ook al hun muziekcollectie af te stoten vanwege sterk teruglopende uitleencijfers.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie