HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Abvakabo op de bres voor personeel Bibliotheek Eindhoven
23-12-2011
De vakbond trekt aan de bel bij gemeente en bibliotheek.
De Abvakabo trekt zich het lot aan van het personeel van de Eindhovense bibliotheken dat vanwege de bezuinigingen ontslag wacht, zo berichten Omroep Brabant en het Eindhovens Dagblad. De vakbond heeft wethouder Mary-Anne Schreurs (D66) per brief gevraagd haar verantwoordelijkheid te nemen, aangezien ze hulp zou hebben toegezegd nu de bibliotheken mensen moeten ontslaan.

In de aan de Eindhovense gemeenteraad en directie, ondernemingsraad en werknemers van de Bibliotheek Eindhoven gerichte brief, stelt de Abakabo dat 'de bezuinigingen in de gemeente Eindhoven alle ons bekende bezuinigingen overtreffen'. En dat 'de bibliotheekvoorzieningen in uw gemeente niet bovenmatig goed bedeeld zijn en waren'.

De vakbond vindt het een slechte zaak dat de bibliotheek de afgelopen jaren te zeer afhankelijk is geweest van subsidies en geen eigen vermogen heeft opgebouwd, waardoor er geen geld dreigt te zijn voor een sociaal plan. Wethouder Schreurs wordt gevraagd zo snel mogelijk met alle partijen te gaan praten en te kijken naar mogelijkheden die bibliotheken in andere gemeenten hebben aangeboden om samen te werken met de Bibliotheek Eindhoven. Abvakabo wil voorts dat de bibliotheek bij de gedwongen ontslagen de cao voor bibliotheken volgt en vindt dat de gemeente moet bijspringen om die te kunnen toepassen.

De SP in Eindhoven houdt op 31 december een ‘bieb wake’ voor het filiaal in het Karregat dat ten gevolgde van de bezuinigingen die dag voor het laatst open is.

Zie ook de eerdere berichten over (de gevolgen van) de bezuinigingen in Eindhoven: hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie