HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gemeentelijk servicepunt geopend in Bibliotheek Bleiswijk
03-01-2012
Op 2 januari is in de Bibliotheek Bleiswijk, een vestiging van de Bibliotheek Oostland, een servicepunt van de gemeente Lansingerland geopend, waar men onder andere terecht kan voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs.
Wethouder Dienstverlening van de gemeente Lansingerland, Werner ten Kate: 'We hebben aan de Bleiswijkse bevolking beloofd dat er een gemeentelijk Servicepunt in Bleiswijk zou blijven. Omdat het oude gemeentehuis gesloopt of verkocht gaat worden, moesten we op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats. Het gebouw van de bibliotheek bestond al, ligt in het centrum van Bleiswijk, de vestiging past binnen de filosofie van de bibliotheek en er was al een kluis aanwezig. Al met al een ideale combinatie. Daarbij kunnen we als gemeente hier dezelfde service bieden voor minder kosten.'

Ook Petra Togni, directeur van Bibliotheek Oostland,  ziet veel voordelen: 'Deze voorziening past prima binnen onze opzet. Dit is echt een multifunctioneel gebouw. We hebben al een vrijwilligerszuil, een leescafé met een keur aan tijdschriften en vergaderruimten. Daarbij staan we in directe verbinding met de ruimte van de Historische Vereniging Bleiswijk en wordt het gebouw onder meer gebruikt door de Speel-o-theek, het Buurtvaderproject, de Marokkaanse vereniging, een Jongerenproject, een sociaal ontwikkelingscentrum voor kinderen, een diëtiste en een reanimatiecursus.'

De inwoners van Bleiswijk kunnen vanaf 2 januari in de bibliotheek terecht voor gemeentelijke basisproducten, zoals het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort of identiteitskaart, uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand, verklaringen omtrent het gedrag, erkenningen van het ongeboren kind en aangiften van geboorte.
Voor alle andere zaken, zoals het inzien van bestemmingsplannen, Wmo-zaken en vergunningen, kunnen de inwoners terecht in het gemeentehuis in Berkel en Rodenrijs en na de verhuizing van de gemeente, in het nieuwe gemeentehuis in Bergschenhoek.

De bezoekers aan het gemeentelijk Servicepunt kunnen bij een aparte balie terecht, gelegen achter in de bibliotheek. De openingstijden zijn aangepast aan die van de bibliotheek.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie