HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Project Limburgse Letteren Online van start
04-01-2012
Het Letteren Overleg Limburg ontvangt een eenmalige projectsubsidie van 25.000 euro van de Provincie Limburg voor de realisering van het project 'Limburgse Letteren Online'.
Het doel van het project is om de Limburgse letterkundige geschiedenis en literair cultureel erfgoed vast te leggen en zichtbaar te maken. Dat gebeurt binnen een speciaal ‘Limburg-portaal' van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL).

Binnen de Limburg-portal zal door middel van de vele literaire publicaties die door de eeuwen heen tot stand zijn gekomen de letterkundige geschiedenis van Limburg zichtbaar gemaakt worden. Het betreft zowel publicaties in het Nederlands als in het dialect. Het portaal zal een online 'showcase' bieden voor de rijke literaire bijdragen en bijzondere situatie van de Limburgse letteren binnen de Nederlandse letteren, aldus de Universiteit Maastricht.
Naast een sterke culturele profilering van de provincie Limburg biedt het portaal een laagdrempelige toegang tot het (meertalige) literaire culturele erfgoed op het gebied van onder andere verhalend proza, lyriek en vele andere genres waaronder operettes, carnavalsconferences en liedcultuur. Het project wil ook een stevige impuls geven aan de dialoog over taal en literatuur in Limburg.

De kern van het Letteren Overleg Limburg wordt gevormd door de Universiteit Maastricht, het Huis voor de Kunsten Limburg, het Bibliotheekhuis Limburg en de Vereniging Limburgse Bibliotheken.
De Universiteit Maastricht gaat als trekker samen met een werkgroep, bestaande uit leden van de Commissie Literatuurgeschiedenis, ingesteld door Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, het project uitvoeren. De hierboven genoemde werkgroep zal zich, onder leiding van hoofdredacteur dr. Lou Spronck en onder auspiciën van de leerstoel Taalcultuur in Limburg van de Universiteit Maastricht,. buigen over het identificeren van de teksten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie