HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Lobith en Pannerden moeten waarschijnlijk sluiten
09-01-2012
De bibliotheken in Lobith en Pannerden, die vallen onder Bibliotheek de Liemers, staat waarschijnlijk sluiting te wachten als gevolg van ingrijpende bezuinigingen door de gemeente Rijnwaarden.
Dit zegt directeur Dick Steenhuizen van Bibliotheek de Liemers, die de bibliotheekvoorziening verzorgt in de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort en Rijnwaarden.

De gemeenteraad van Rijnwaarden besloot eind vorig jaar de subsidie voor de bibliotheek terug te brengen van 208.000 euro naar 80.000 euro. Op die basis wordt het moeilijk de twee bibliotheekvestigingen in Rijnwaarden, in Lobith en Pannerden, te handhaven. Directeur Steenhuizen tegenover de Gelderlander: 'De vaste vestigingen in Lobith en Pannerden staan op losse schroeven. Verder kijken we of we in samenwerking met de basisscholen een bibliotheekvoorziening in het leven kunnen roepen.'
Ook de bibliobus, die in enkele kleinere kernen van Rijnwaarden de bibliotheekvoorziening verzorgt, zou op de tocht staan.

De Raad van Toezicht van de stichting Bibliotheek de Liemers, Truus van Schie, heeft eind vorig jaar al aangegeven dat de ingrijpende bezuinigingen van Rijnwaarden ook het toekomstplan doorkruisen dat de bibliotheek in gezamenlijkheid met de vier betrokken gemeenten in het eerste kwartaal van 2012 op wil stellen. In dit plan zou een gezamenlijke toekomstvisie op het bibliotheekwerk in de vier gemeenten neergelegd moeten worden.

De Seniorenraad Rijnwaarden heeft reeds haar ongenoegen laten blijken over de bezuinigingen op de bibliotheek. De Seniorenraad vreest niet alleen voor de eigen doelgroep, maar ook voor kinderen, die hun taalvaardigheid vergroten door thuis te lezen. 'Ouderen hebben veelal geen computer of laptop en kunnen straks geen streekroman meer lenen,' zegt voorzitter Rob Polman van de Seniorenraad in de Gelderlander.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie