HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Statenlid Zeeland: Zeeuwse Bibliotheek moet leden ontzien en meer snijden in eigen organisatie
10-01-2012
Het Zeeuwse statenlid Paul Colijn van de ChristenUnie vindt dat de bezuinigingen door de Zeeuwse Bibliotheek te zeer ten koste gaan van de leden, terwijl de eigen organisatie vrijwel ongemoeid blijft.
De provinciale subsidie voor de Zeeuwse Bibliotheek zal tot en met 2014 elk jaar met drie ton (ongeveer 20%) worden gekort, van 5,7 miljoen euro in 2011 naar 4,5 miljoen euro in 2014. De Zeeuwse Biblitheek heeft besloten dit onder andere op te vangen door flink te snijden in de collectie, die daardoor met 35% zal inkrimpen.

Statenlid Colijn vreest echter dat de bezuinigingen onevenredige gevolgen zullen hebben voor de leden, omdat er 'voornamelijk wordt bezuinigd op collectie en dienstverlening', terwijl de organisatie 'qua omvang en personeel vooralsnog feitelijk gelijk blijft'. De ChristenUnie wil juist naar een 'compacte en toekomstgerichte' organisatie, die meer dan nu gebruik maakt van digitale dienstverlening, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).
De ChristenUnie-fractie wil ook meer controle op en inzicht in de besteding van de subsidie. Nu worden er vooraf geen voorwaarden gesteld en hoeft de bibliotheek de besteding van het geld achteraf niet te verantwoorden, aldus de PZC.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie