HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Bibliotheek Barendrecht en voedselbank
12-01-2012
De Bibliotheek Barendrecht en de plaatselijke voedselbank zijn een samenwerking aangegaan die inhoudt dat de cliënten van de voedselbank die daar prijs op stellen een lidmaatschapskaart van de bibliotheek aangeboden hebben gekregen.
Hiermee hebben de cliënten van de voedselbank niet alleen toegang tot het lenen van boeken, maar kunnen zij ook goedkoop internetten en kunnen zij kranten en tijdschriften lezen en muziek luisteren.

De actie met de gratis bibliotheekpassen wordt gesponsord door schoonmaakbedrijf De Booy & De Rooy, dat de kosten van de lidmaatschapsgelden voor zijn rekening neemt.

De cliënten van de voedselbank hebben behalve aan voedsel ook behoefte aan sport, ontspanning en toegang tot zaken die voor velen heel vanzelfsprekend zijn. Door het minimale budget dat deze cliënten te besteden hebben, blijft er geen geld over om hieraan deel te nemen, zo wordt gesteld op Weekkrant.nl.

De twee bibliotheekvestigingen in Barendrecht, filialen van Bibliotheeknetwerk Zuid-Holland Zuidoost zullen tevens het komende jaar aandacht besteden aan de onderwerpen voedsel, armoede en armoedebestrijding. Naast informatievoorziening, hoopt de bibliotheek dat hiermee mogelijke drempels een beetje verlaagd kunnen worden.



Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie