HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VOB-voorzitter Erik Jurgens neemt afscheid met symposium over leesbevordering
17-01-2012
Op 26 januari 2012 neemt de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) afscheid van haar voorzitter Erik Jurgens met een klein symposium onder de titel 'Leesbevordering: dat doet de bieb!'.
Erik Jurgens was van 2004 tot eind 2011 voorzitter van de VOB en maakte daarmee twee statutaire termijnen vol. Op zijn verzoek wordt zijn afscheid gewijd aan literatuur en gedichten, het plezier van lezen en de rol van de bibliotheek daarin. Dat er gekozen is voor een afscheid op de landelijke Gedichtendag 2012 is geen toeval.

Bij de afscheidsbijeenkomst zal ook prinses Laurentien, erevoorzitter van de VOB, acte de présence geven om de vertrekkende voorzitter toe te spreken. In haar speech zal ze stilstaan bij de rol van bibliotheken voor taalontwikkeling, en lezen en schrijven, zo meldt de VOB.

Tijdens het symposium wordt uitvoerig stilgestaan bij de activiteiten van bibliotheken voor leesbevordering met inzet van poëzie. De Stichting Lezen laat het project “De dichter draagt voor.nl” het licht zien. Daarnaast heeft Ramsey Nasr als Dichter des Vaderlands een gedicht over bibliotheken geschreven ter gelegenheid van het afscheid van Jurgens als voorzitter van de VOB.

Zie ook de VOB-website.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie