HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste Boekspot opent in Houten
19-01-2012
Volgende week, op 27 januari, zal wethouder Nicole Teeuwen van Houten in de foyer van Theater Aan de Slinger de eerste Boekspot openen, een boekenkast in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en ruilen.
Boekspots zijn een initiatief van Bibliotheek Lek & IJssel in samenwerking met Bisc Utrecht. Door middel van Boekspots wil de bibliotheek het leesplezier vergroten, en laten zien dat lezen altijd en overal kan: spots kunnen bijvoorbeeld op scholen of universiteiten, en natuurlijk ook in theaters geplaatst worden. Boeken krijgen zo een tweede leven. Het gebruik van een Boekspot is gratis en er zijn (bijna) geen regels; zo is een lidmaatschap van de bibliotheek niet nodig. Boekspots zijn boekenkasten in de openbare ruimte waar iedereen boeken kan vinden en ruilen. Romans, fictie, non-fictie, dichtbundels, kookboeken, alles is mogelijk.

Via diverse kanalen zijn bewoners van Houten opgeroepen hun boeken een tweede leven te geven en ze alvast in te leveren. Deze eerste Boekspot in een theater is een primeur in Nederland  Theater Aan de Slinger maakt graag ruimte voor de Boekspot. In de foyer wordt een boekenkast geplaatst waar men boeken kan achterlaten, lezen of meenemen. Zo worden theaterbezoekers in de gelegenheid gesteld een boek te pakken of voor andere liefhebbers ter beschikking te stellen. Aansluitend bij het idee van een ‘literaire foyer’ wordt tegelijkertijd ook de leestafel geïntroduceerd. Vanaf 28 januari kan iedereen tijdens openingsuren van het theater gebruik maken van de Boekspot en de leestafel.

Meer informatie op de Boekspots-website.

Al het nieuws rondom de Boekspots is ook te volgen op Twitter.

Het concept van de Boekspots lijkt enigszins op de 'mini-libraries' die in de Verenigde Staten een trend aan het worden zijn. Bij deze Little Free Libraries, meestal kastjes met enkele tientallen boeken die mensen in hun tuin bij de weg plaatsen, zijn echter geen 'officiële' bibliotheken betrokken.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Ronald Huizer
1-2-2012 09:15
Inmiddels ook de nieuwe website live: www.boekspots.nl  

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie