HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Volksuniversiteit Friesland maakt herstart binnen Bibliotheken Midden-Fryslân
19-01-2012
Op 18 februari presenteert Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF) de vernieuwde Volksuniversiteit Friesland.  De SBMF blaast de volksuniversiteit nieuw leven in, omdat het goed aansluit bij de kerntaak van de bibliotheek: het fungeren als centrum voor kennis en educatie.
Volksuniversiteit Friesland - toen nog onder de vlag van het Friesland College- hield een jaar geleden op te bestaan. Er staat nu een geheel nieuwe organisatie, die wel voortborduurt op de cursussen van voorheen maar veel nieuwe activiteiten aanbiedt, aldus SBMF.

Anne Tiemersma, directeur van Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân: 'Ik vond het zonde dat de Volksuniversiteit ophield te bestaan. De formule klopt en er is in Friesland behoefte aan het laagdrempelige en kwalitatief hoogwaardige aanbod aan cursussen en workshops. We hebben niet lang geaarzeld om de Volksuniversiteit onder onze hoede te nemen. De Volksuniversiteit kan goed ingebed worden in onze organisatie en sluit naadloos aan bij onze doelstellingen en activiteiten.' 
Niet alleen is de Volksuniversiteit een logische uitbreiding van de dienstverlening van de SBMF, dat een warenhuis van kennis en informatie wil zijn, ook is het in lijn met de doelstelling en de noodzaak van de bibliotheek om te vernieuwen en andere bronnen van financiering aan te boren, aldus de SBMF.

Op 18 februari kan iedereen tussen 11.00 en 15.30 uur tijdens een openingsmanifestatie kennismaken met het aanbod van Volksuniversiteit Friesland. Het volledige programma is te vinden op de website van de Volksuniversiteit Friesland.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie