HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Feestelijke opening vernieuwde Provinciale Bibliotheek Limburg Hasselt
23-01-2012
Afgelopen zaterdag, 21 januari, is na een verbouwing de vernieuwde Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt officieel heropend.
De verbouwing was met name nodig om het nieuwe RFID-systeem in de bibliotheek te installeren. De bibliotheek heeft 1 miljoen geïnvesteerd in een automatiseringssysteem met zeven zelfbedieningsbalies, twee betaalautomaten voor lidgeld en boetes, een inleverkluis die dag en nacht gebruikt kan worden en een transportband met lift om documenten automatisch voor te sorteren (de grootste van de Benelux).

Gedurende de verbouwingswerkzaamheden, die begonnen op 15 september vorig jaar en waarbij met name de toegangshal en de balieruimte grondig vernieuwd zijn, is de ingang van de bibliotheek verplaatst naar een andere plek. De bibliotheek is tijdens de verbouwing nauwelijks gesloten geweest (slechts drie uur). De hele zomer 2011 zijn werkstudenten bezig geweest met het aanbrengen van RFID-tags in de 700.000 boeken, cd's, dvd's en tijdschriften in de collectie van de bibliotheek.

De RFID-installatie werd officieel in gebruik genomen door gouverneur H. Reynders, gedeputeerde J-P Peuskens en directeur Martine Balcer. Daarna volgde een feestelijk programma met onder andere een interview met schrijver Stefan Brijs.

'Door het toepassen van RFID kunnen we de werklast voor ons personeel verlichten. We kunnen zo meer medewerkers inschakelen om mensen wegwijs te maken in de bibliotheek en op zaterdag blijven we een uur langer open,' aldus Martine Balcer, directeur van de Provinciale Bibliotheek Limburg.

Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie