HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Directeur Bibliotheek Rivierenland ontslagen
24-01-2012
Bibliotheek Rivierenland deelt mee dat de Raad van Toezicht van de Stichting Openbare Bibliotheek Rivierenland de samenwerking met directeur-bestuurder Marianne Bakker op 20 januari 2012 heeft beëindigd.
De Raad meent dat vanwege verwachte bezuinigingen en technologische ontwikkelingen de rol van de bibliotheek in de maatschappij verandert. Om activiteiten ook in de toekomst veilig te stellen en te blijven waarborgen, moeten bibliotheken inspelen op de veranderende omstandigheden en zich meer richten op wensen van klanten, gebruikers en subsidiënten, aldus de bibliotheek.
Bibliotheek Rivierenland staat daarom voor een aanpassing van haar organisatie en de Raad van Bestuur acht Marianne Bakker niet de aangewezen persoon om de bibliotheekorganisatie in de komende jaren te blijven besturen en die nieuwe toekomst te verzekeren, zo valt te lezen in de verklaring van de bibliotheek. De ondernemingsraad van de bibliotheek deelt deze mening en heeft een positief advies uitgebracht inzake het door de Raad van Toezicht genomen besluit de samenwerking met Bakker te beëindigen.

De Raad van Bestuur heeft gedurende een overgangsperiode, tot aan de benoeming van een nieuwe statutair bestuurder, met ingang van januari 2012 Jan Dikken benoemd tot statutair interim bestuurder van Bibliotheek Rivierenland.

Voorzitter Cees Barské van de Raad van Toezicht zegt in de Gelderlander over Marianne Bakker: 'Ze is een uitstekende vakvrouw, maar ze komt te kort in haar bestuurlijke kwaliteiten.'

Marianne Bakker was vanaf 1 januari 2006 in dienst als directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland. Volgens de Gelderlander maakt ze een aangeslagen indruk, maar 'weigert ze zich bij de situatie neer te leggen'.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie