HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Lezen lanceert project met video´s over poëzie: dichterdraagtvoor
26-01-2012
Stichting Lezen heeft vandaag bij het afscheid van Erik Jurgens als voorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), op Gedichtendag, de eerste pilotaflevering gelanceerd van een nieuw project rond filmpjes over poëzie, getiteld dichterdraagtvoor.
Deze eerste video, gerealiseerd in samenwerking met Cultura24, vormt het begin van een serie die moet uitgroeien tot een verzameling films waarop Ramsey Nasr een eigen selectie van gedichten voorleest. De gedichten variëren van Middeleeuws tot hedendaags, van auteurs als Leopold, Boutens, Gorter, Achterberg, Lucebert, Focquenbroch en Bredero.

In de pilotaflevering draagt Ramsey Nasr het gedicht 'Als ik dood zal zijn' van J.H. Leopold voor. De film, te bekijken via het YouTube-kanaal 'Dichterdraagtvoor', is vrij te downloaden en kan dus eenvoudig worden ingezet in het literatuuronderwijs.
Stichting Lezen stelt met het project aandacht te willen vragen voor het belang van voorlezen. Voorgelezen worden helpt kinderen en jongeren om liefde voor literatuur en leesvaardigheid te ontwikkelen, aldus Stichting Lezen.

Zie ook het verslag van het afscheid van Erik Jurgens.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Nanno Nanninga
27-1-2012 11:32
Het was een prachtige middag, vol poëzie. Ook de bijdragen vanuit de praktijk waren inspirerend, met name voor mij de "taalkrachtdag".
eenm mooi thema: Leesbevordering: dat doet de bieb! En een waardig afscheid voor Erik Jurgens.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie