HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Directeur Bibliotheek Rivierenland vecht ontslag aan
31-01-2012
Marianne Bakker, de ontslagen directeur van Bibliotheek Rivierenland gaat een rechtszaak aanspannen tegen de Raad van Toezicht van de bibliotheek om haar ontslag aan te vechten.
Zoals eerder bericht maakte Bibliotheek Rivierenland ruim een week geleden bekend dat de Raad van Toezicht met ingang van 20 januari 2012 de samenwerking met directeur-bestuurder Marianne Bakker heeft beëindigd. Bakker werd op non-actief gesteld omdat ze volgens de Raad van Toezicht niet de aangewezen persoon zou zijn om de bibliotheekorganisatie in de komende jaren te blijven besturen en klaar te maken voor een nieuwe toekomst. Ze zou te kort komen in bestuurlijke kwaliteiten.

Tegenover de Gelderlander geeft Bakker nu aan zich niet bij haar ontslag neer te leggen en een rechtszaak te zullen aanspannen. 'Ik heb nog geen ontslagbrief gehad, dus ik kan het ontslag nog niet formeel aanvechten. Ik heb veel reacties gehad van collega-bestuurders, iedereen is verbijsterd. Ik heb nooit eerder signalen gehad, dat zullen we de rechter ook duidelijk maken. Het zal helaas een gang naar de rechter worden, tenzij er nog een wonder gebeurt,' aldus Bakker in de Gelderlander.

Update 2 februari:

Het ontslag van Marianne Bakker blijkt ook de Tielse politiek niet onberoerd te laten. De Gelderlander meldt dat de Tielse PvdA-fractie zich zorgen maakt over de mogelijke kosten van het ontslag en over 'de koers' van de bibliotheekorganisatie. De PvdA wil weten of het college van B en W van Tiel als opdrachtgever en aandeelhouder iets te zeggen heeft over het ontslag van Bakker. Ook wil de PvdA-fractie de garantie dat mogelijke kosten niet voor rekening van de gemeente komen. De fractie zet vraagtekens bij de 'andere koers' waar de Raad van Toezicht van de bibliotheek over spreekt. De koers is immers onder leiding van Bakker tot en met 2015 vastgelegd in een convenant, aldus de Gelderlander.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie