HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vernieuwde meerjarenafspraak Bibliotheek Baarle en Theek 5
01-02-2012
Op vrijdag 10 februari wordt de nieuwe meerjarenafspraak tussen de gemeenten Baarle-Nassau, Baarle-Hertog en bibliotheekorganisatie Theek 5 ondertekend. De gemeenten waren in 2007 een samenwerking aangegaan met Theek 5, waarbij een overeenkomst werd ondertekend voor vier jaar.
Zowel de gemeenten als Theek 5 tonen zich zeer tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren. Na het aflopen ervan is er intensief contact geweest om een visie voor de komende jaren op te stellen, die nu is vastgelegd in een meerjarenafspraak lopend tot en met 2014.

De Bibliotheek Baarle is kort na de start van de samenwerking aangesloten op het ICT-netwerk van de regionale bibliotheekorganisatie Theek 5. Hierdoor werd het voor klanten mogelijk om via internet 24 uur per dag de catalogus te raadplegen en online te reserveren en geleende boeken te verlengen. Bovendien kwam door de aansluiting ook de totale collectie van Theek 5 ter beschikking van de leden van de Bibliotheek Baarle.
 
Ook op het gebied van collectievernieuwing, activiteiten, jeugdprojecten zoals het Makkelijk Lezen Plein en Boekstart en het interne scholingsaanbod profiteert de Bibliotheek Baarle van de aansluiting bij Theek 5.

In de afgelopen drie jaar is gebleken dat de samenwerking tussen de verschillende partijen uit Nederland en Vlaanderen (gemeente Baarle-Nassau, gemeente Baarle-Hertog en Theek 5) uitstekend is verlopen. De resultaten van de bibliotheek zijn sinds de samenwerking sterk verbeterd. Dat geldt ook voor de andere bibliotheekvestigingen van Theek 5. Voor alle partijen waren er voldoende redenen om de samenwerking te continueren en een handtekening te plaatsen onder een nieuwe overeenkomst.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie