HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jubilerende Jonge Jury laat boeken zwerven
03-02-2012
In het kader van het vijftienjarig bestaan van de Jonge Jury zullen er deze maand boeken door het land zwerven waarop gestemd kan worden.
Met behulp van zo’n vijftig enthousiaste scholen zullen de boeken door het land verspreid worden. Ze zijn te herkennen aan de sticker met het logo van de Jonge Jury en de uitdaging ‘Wat vind jij?’. Wanneer een boek wordt gevonden kan de vinder een foto van zichzelf met het boek maken en die plaatsen op de Hyves- of Facebookpagina van de Jonge Jury, of via Twitter. Nadat het boek is gelezen, gaat het weer verder zwerven.

De Jonge Jury is een leesbevorderingsproject voor jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar. Al vijftien edities lang lezen zij tussen half augustus en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Voor de Jonge Jury 2011 brachten 10.000 jongeren hun stem uit.

Stemmen kan tot 1 maart 2012. Deelnemers kunnen hun favoriete jeugdboeken uit 2010 opgeven via de website, per e-mail of per post (Postbus 25264, 3001 HG Rotterdam). Onder alle Jonge Jury-stemmers wordt een iPad 2 verloot.

De vijf boeken die het hoogste aantal stemmen ontvangen, worden medio maart genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2012. De absolute winnaar ontvangt op 11 april 2012 de Prijs van de Jonge Jury 2012. Deze wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury in het AFAS Circustheater te Scheveningen. De Dag van de Jonge Jury is een literatuurfestival waarop schrijvers en boeken voor jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar centraal staan. De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen. Uitvoering en ontwikkeling zijn in handen van Passionate Bulkboek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie