HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Theek 5 en Volksuniversiteit Oosterhout gaan fuseren
09-02-2012
Op 3 februari hebben Theo Peeters, directeur van Stichting Theek 5, Adri de Baar, voorzitter Stichting Volksuniversiteit Oosterhout en Cees Janssens, secretaris van Stichting Volksuniversiteit Oosterhout de samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee bekrachtigd wordt dat beide instellingen per 1 januari 2013 zullen fuseren.
Volksuniversiteit Oosterhout en Theek 5 werken al sinds 2010 intensief samen, wat onder meer tot uiting komt in de huisvesting en het gebruik van de faciliteiten van Theek 5 met betrekking tot ICT, communicatie, voorlichting en programmering.

De producten en diensten van Volksuniversiteit Oosterhout en Theek 5 vullen elkaar aan en zullen bijdragen aan de effectiviteit. Theek 5 biedt een vruchtbaar en kennisrijk kader aan kennisverwerving en zelfontplooiing van de deelnemers aan de cursussen en biedt Volksuniversiteit Oosterhout de kans zich verder te professionaliseren. De opgebouwde ervaring van de vrijwilligers/medewerkers en docenten kan nog effectiever ingezet worden door gebruik te maken van de professionele organisatie van Theek 5. Volksuniversiteit Oosterhout geeft een nieuwe dimensie aan het traditionele aanbod van bibliotheken in het kader van lezen en leren, zo stellen beide organisaties.
Volksuniversiteit Oosterhout is werkzaam in de gemeenten Drimmelen, Dongen en Oosterhout.

Het cursusaanbod voor het komend seizoen is in grote lijnen gereed en zal tot 2013 onder verantwoordelijkheid van Volksuniversiteit Oosterhout worden uitgevoerd. Bij de fusie op 1 januari 2013 zal Theek 5 de verantwoordelijkheid nemen voor Volksuniversiteit Oosterhout en haar contracten met vrijwilligers, docenten en huisvesting. Ook het cursusaanbod zal vanaf 2013 volledig worden samengesteld door Theek 5.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie