HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Blankenberge valt in de smaak
13-02-2012
Nieuwe bibliotheek trekt meer bezoekers en telt meer uitleningen.
In de eerste maand sinds de opening kan de nieuwe Bibliotheek Blankenberge zich verheugen in toegenomen bezoekersaantallen en gestegen uitleencijfers, zo bericht Het Nieuwsblad. Sinds de opening komen er dagelijks gemiddeld 311 bezoekers bedraagt het gemiddeld aantal uitleningen 597. Eind januari had de bibliotheek al meer dan 11.000 bezoekers getrokken.

Schepen voor Cultuur Philip Konings: ‘In 2011 telden we in de oude bibliotheek elke dag gemiddeld 252 bezoekers. Dagelijks gingen er gemiddeld 582 materialen de deur uit. Dat betekent dat we momenteel 23% meer bezoekers over de vloer krijgen! De spectaculaire stijging van het aantal bibliotheekbezoekers toont aan dat een aantal faciliteiten van de nieuwe bibliotheek dagelijks gebruikt worden. Onze bezoekers vinden vlot de weg naar het groot salon voor het raadplegen van kranten en tijdschriften, naar cyberspace om te internetten en naar de afdeling informatieve boeken voor de studiefaciliteiten. Jongelui kwamen in de blokperiode studeren in de praat- en stiltekamer.’

Een foto-impressie van de nieuwe bibliotheek is te zien op haar Facebookpagina. Zie ook dit eerdere bericht over de opening van de Bibliotheek Blankenberge.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie