HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Veranderingen Bibliotheek Oost-Achterhoek
13-02-2012
De Bibliotheek Eibergen neemt de rol van hoofdvestiging over van de Bibliotheek Winterswijk.
Na de zomer zal de back-office van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (BOA) verhuizen naar Eibergen, zo bericht De Gelderlander vandaag. De Bibliotheek Winterswijk, momenteel nog de hoofdvestiging van de BOA, krijgt dan een plek in het nieuwe gebouw van scholengemeenschap De Driemarkt.

Momenteel is de Bibliotheek Oost-Achterhoek bezig met reorganiseren ten gevolge van opgelegde gemeentelijke bezuinigingen. Een deel van die weg is al gegaan, zegt teammanager Lynn Karsijns: ‘De saneerslag in onze collectie hebben we al gehad. Er is op basis van de uitleencijfers vooral fors gesneden in de non-fictie voor volwassenen.’

Zie ook de eerdere berichten over de bezuinigingen bij de BOA: hier, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

lynn karsijns
14-2-2012 14:42
Jammer dat een andere volgorde van woorden een hele andere werkelijkheid geeft. In de nieuwe toekomstige organisatie spreken wij niet meer van backoffice of frontoffice. De directeur verhuist naar Eibergen, maar aangezien hij op alle vestigingen werkzaam is, is er geen sprake van een hoofdvestiging. Onze grootste vestiging qua leden en uitleningen is en blijft Winterswijk.
Wij hopen met de introductie van het winkelconcept een goede slag te maken om onze leden te voorzien van een vertrouwde ontmoetingsplaats waar zij met plezier vertoeven en met  een tas vol boeken, informatie en nieuwe ideeen weer buiten komen.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie