HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse treinreizigers verrast met liefdesverhalen
14-02-2012
Vandaag zijn op Valentijnsdag in het kader van het project Iedereen leest door Stichting Lezen Vlaanderen en treinmaatschappij NMBS in enkele grote Vlaamse treinstations 25.000 mini-verhalenbundels over de liefde uitgedeeld.
Voor deze bundel, getiteld Iedereen Leest over de Liefde, maakten Debuutprijswinnaar Y.M. Dangre, nachtburgemeester Vitalski, stripauteur Conz, ex-stadsdichter van Antwerpen Peter Holvoet-Hanssen en meermaals bekroond auteur Geertrui Daem een verhaal, gedicht of stripverhaal over de liefde. Daarnaast vertellen enkele lezers over hun favoriete liefdesverhalen uit de literatuur.

Stichting Lezen en NMBS deelden de 25.000 mini-verhalenbundels tijdens de ochtendspits tussen 07.00 en 09.00 uur uit in de treinstations Antwerpen Centraal, Gent Sint-Pieters, Brugge en Leuven.

Wie het boekje in de trein heeft gemist, kan het vanaf 14 februari in digitale vorm lezen en downloaden op www.iedereenleest.be.

'Ondanks onheilspellende berichten over ontlezing en het einde van het boek, zijn treinreizigers ongetwijfeld de grootste en meest actieve leesgroep in Vlaanderen. Met deze actie willen NMBS en Stichting Lezen hun leesenthousiasme aanmoedigen,' aldus de beide initiatiefnemers.

Iedereen Leest is een project van de Vlaamse Stichting Lezen in samenwerking met NMBS. 
Iedereen Leest is een website met leestips van en voor lezers. Stichting Lezen wil met deze site mensen laten vertellen over hun favoriete boeken. 'Het enthousiaste verhaal van een vriend, een collega... kan vaak beter overtuigen dan een boekrecensie of de bestsellerlijst,' aldus Stichting Lezen. 'Via de website wil Stichting Lezen enerzijds mensen een plaats geven om over boeken te praten. Het debat over boeken gebeurt vaak nog via de traditionele media: recensies, literaire bijlages, gespecialiseerde tijdschriften... Via nieuwe media is het publiek meer en meer in staat deel te nemen aan het publieke/culturele debat. Anderzijds zorgt de verzameling aan leesgetuigenissen voor een rijke bron aan inspiratie,' zo stelt de stichting.

Met opvallende acties, zoals deze Valentijnsdagactie, wordt Iedereen Leest gedurende het jaar regelmatig in de kijker gezet.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie