HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Geschiedenis Online Prijs 2011 voor MijnGelderland.nl
15-02-2012
Website wint in de categorie Musea- en themawebsites.
De website MijnGelderland.nl heeft de Geschiedenis Online Prijs 2011 gewonnen in de categorie Musea- en Themasites, zo bericht Biblioservice Gelderland, waar de prijs een opsteker voor is vanwege haar betrokkenheid bij het samenwerkingsverband rond Gelders erfgoed. De Geschiedenis Online Prijs wordt jaarlijks toegekend voor de beste historische website van het jaar.

Het juryrapport: ‘De inzendingen in deze categorie waren allemaal de moeite waard. De jury had het dan ook zwaar. Als ik één woordje van kritiek mag spreken: de navigatie is niet altijd even duidelijk. Maar dat is ook misschien wel het moeilijkste van het maken van een website. Navigatie is wel een van de sterkere punten van de winnaar in deze categorie. Een heldere indeling op basis van verschillende navigatieopties. Streekgebonden of juist thematisch kun je zoeken naar context en verdieping. Een goede site is nooit af, maar de structuur verdient nu al een prijs. Daarom gaat de prijs in de categorie naar Mijn Gelderland.’

De prijs werd in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en zorgt voor een goede ontsluiting van de historische informatie, dan zullen bezoekers van de site meer kunnen vinden, langer blijven en eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs geschiedenis op het internet stimuleren. De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van het Historisch Nieuwsblad en Archieven.nl.

De winnaar van de Geschiedenis Online Prijs ontvangt een beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten .


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie