HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek in Heerhugowaard betrokken bij centrum voor natuur- en milieueducatie
16-02-2012
Gisteren hebben de gemeente Heerhugowaard en acht partners hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst waarin vastgelegd is dat nog dit jaar in Heerhugowaard een digitaal Centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) wordt geopend. Een van de partners is Bibliotheek Kennemerwaard, die de bibliotheekvoorziening in Heerhugowaard verzorgt.
Bij het Centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) kunnen inwoners, bedrijven en scholieren informatie krijgen over natuur en milieu en meedoen aan activiteiten op dit gebied, zo stelt de gemeente Heerhugowaard.

Het NME start zonder vaste locatie. Nog voor de zomer wordt een website gelanceerd. Via deze website kunnen de activiteiten worden gereserveerd. Het aanbod wordt in de loop van tijd uitgebreid, aldus de gemeente. Daarnaast wordt in de Bibliotheek Heerhugowaard een Groen Informatiepunt ingericht.

Het NME is een initiatief van Gemeente Heerhugowaard. De partners zijn: Bibliotheek Kennemerwaard, Belevenisonderwijs, dLoop bv., ESPEQ, HVC groep, Kids For Animals, Koppen VastGoed en een groep vrijwilligers uit Heerhugowaard.

Bibliotheek Kennemerwaard is in Castricum, een andere gemeente in haar werkgebied, ook betrokken bij het project Groen Informatie Platform (GRIP), dat vorig jaar van start ging.


Zie ook het dossier Duurzaamheid op deze website (inloggen nodig).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie