HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Minder ruimte voor Bibliotheek Dommeldal
17-02-2012
Betrokken gemeenten zijn met de bibliotheek overeengekomen dat zestig procent van de collectie in depot wordt opgeslagen.
De Bibliotheek Dommeldal, met vestigingen in Son en Breugel, Nuenen, Geldrop en Mierlo, kan met beduidend minder ruimte toe als zestig procent van de collectie in depot wordt opgeslagen. Het percentage is overeengekomen door de betrokken gemeenten en de bibliotheek, zo wordt bericht door het Eindhovens Dagblad en Kliknieuws.

Er wordt bij de Bibliotheek Dommeldal een scheiding aangebracht tussen de front- en back-office, waarbij zestig procent van de collectie in de back-office , een depot in Geldrop-Mierlo, kan worden ondergebracht. De resterende veertig procent, bestaande uit populaire titels, blijft fysiek in de vestigingen aanwezig. Titels in het depot kunnen vanuit huis of in de bibliotheek worden aangevraagd en worden binnen 48 uur geleverd.

De gemeenten willen voorts dat de bibliotheek een ondersteunende rol krijgt bij het terugdringen van taalachterstanden en bij leesbevordering. Een deel van de dienstverlening van de bibliotheek komt in een zogenoemd 'pluspakket': het hebben van een leeszaal en het organiseren van lezingen en exposities wordt optioneel. Per gemeente wordt beslist over eventuele subsidie daarvan. Wethouder John Frenken stelt dat de kosten door de maatregelen 'virtueel' omlaag gaan: voor een daadwerkelijke kostenbesparing is het nodig vestigingen op een kleinere locatie onder te brengen of de huidige ruimte anders te benutten.

Op 12 maart wordt het plan wordt in een gezamenlijke raadsbijeenkomst met de raadsleden besproken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie