HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OCLC voegt 500.000 records toe aan WorldCat
17-02-2012
De toevoeging betreft records van het China Academic Library and Information System, een universitair bibliotheekconsortium.
OCLC heeft 500.000 records in WorldCat geladen van CALIS, het China Academic Library and Information System. Dit universitair bibliotheekconsortium heeft als missie het promoten, onderhouden en verbeteren van gezamenlijk gebruik van bronnen door Chinese universiteitsbibliotheken en andere bibliotheken en instellingen. Deze records betreffen Chinese publicaties van de periode 1987-2001.

De records zijn in WorldCat geladen om het gebruik van de CALIS collectie te helpen promoten en het gebruik van OCLC IBL-diensten in bibliotheken in China te ondersteunen. Een ander doel is het maximaliseren van de input van de afzonderlijke organisaties zodat ze samen op krachtiger wijze informatiebronnen op wereldschaal vormen en delen.

Met het project om deze records in WorldCat te laden wordt de eerste fase voltooid van een samenwerkingsovereenkomst tussen CALIS en OCLC. Na een jaar zullen CALIS en OCLC het project evalueren aan de hand van de kosten voor beide organisaties, het effect op de wetenschap en maatschappij, de effectiviteit van het gezamenlijk gebruiken van de bronnen en documentlevering, en het algemene effect op bibliotheken.

Jay Jordan, CEO en president van OCLC: ‘OCLC is vereerd om deze belangrijke samenwerkingsrelatie aan te gaan met CALIS. Deze nieuwe uitbreiding van CALIS en OCLC van gezamenlijke resource sharing mogelijkheden zal van voordeel zijn voor studenten en onderzoekers wereldwijd.

Zhu Qiang, directeur van de Universiteitsbibliotheek van Bejing: Het is ons een genoegen samen te werken met OCLC’, hierdoor kunnenbibliotheken buiten China via OCLC Chinese informatie vinden en er toegang toe hebben, en hebben Chinese bibliotheken ook toegang hebben tot informatie die niet in China beschikbaar is.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie