HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eerste Digidorpen geopend
23-02-2012
In de Midden-Limburgse dorpen Neer en Buggenum zijn op 7 februari de eerste Digidorpen gepresenteerd.
In dertig kleine kernen in Limburg worden community websites gelanceerd. Dat gebeurt in samenwerking met de inwoners, die daarvoor trainingen en een workshop in het gebruik van het platform en de combinatie met social media krijgen. De gezamenlijke, professionele websites zijn niet alleen bedoeld voor de verenigingen in een dorp, ook officiële instanties als gemeente, bibliotheek, welzijnsinstellingen alsmede individuen kunnen via het Digidorp hun diensten digitaal aanbieden en met elkaar communiceren.

De community websites zijn bedoeld om de leefbaarheid in kleine kernen te bevorderen. Door de samenwerking blijven de relatief hoge kosten van een website beperkt en is voortgang gewaarborgd. Nu steeds meer fysieke plekken, zoals de bibliotheek, in kleine kernen verdwijnen, komen burgers minder met elkaar in contact. Via de digitale weg is het eenvoudig het contact te behouden en informatie met elkaar te delen.

De kerntaak van de bibliotheek is het delen van informatie. Met dit sociale netwerk op dorpsniveau wil de bibliotheek een rol van betekenis blijven spelen. Juist op die plekken waar geen fysieke bibliotheek meer aanwezig is. De Digidorpen, waarvan de eerste in op 7 februari in Neer en Buggenum geopend werden, zijn een initiatief van Bibliocenter en Bibliotheekhuis Limburg en worden gesubsidieerd door de Provincie Limburg.

Zie ook het bericht '3 maart LimburgLAB-dag over leefbaarheid in kleine kernen'.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie