HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek IJsselmonde krijgt nieuw onderkomen
27-02-2012

IJsselmonde is de eerste bibliotheek die in het kader van de Rotterdamse herstructurering geopend wordt.

Op maandag 19 maart opent de Bibliotheek Rotterdam, vestiging IJsselmonde haar deuren in een nieuw pand aan de Herenwaard. Het huidige onderkomen aan de Groene Tuin gaat vandaag dicht. In de tussenliggende drie weken kunnen de klanten terecht in de vestigingen Beverwaard en Lombardijen.

Momenteel wordt er in Rotterdam gewerkt aan herstructurering. In het kader daarvan gingen eind vorig jaar de vestigingen Kralingen-Crooswijk, Blijdorp en Zuidwijk dicht. Dit voorjaar zijn is er naast IJsselmonde de sluiting van de vestigingen Beverwaard, Feijenoord en Bloemenhof.

Er wordt de komende jaren in Rotterdam gebouwd aan vijf nieuwe bibliotheken, die van IJsselmonde is de eerste daarvan die geopend wordt. In juni opent de nieuwe bibliotheek Feijenoord aan 't Slag. De deelgemeentes Hoek van Holland en Hillegersberg/Schiebroek krijgen na sluiting van hun wijkvestiging (respectievelijk eind 2014 en eind 2012) een onbemande bibliotheek.

Op 14 maart kan men voor een sneak peak terecht in de nieuwe Bibliotheek IJsselmonde: dan is schrijfster Rosita Steenbeek er te gast met een literair programma.

Zie ook dit bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie