HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Haarlemmermeer werkt met Selectieservice
27-02-2012
De pilotbibliotheek heeft een contract afgesloten voor het afnemen van de nieuwe dienstverlening van NBD Biblion.
De Bibliotheek Haarlemmermeer heeft een contract afgesloten met NBD Biblion voor het afnemen van Selectieservice, een dienstverlening die beoogt het selecteren van media door openbare bibliotheken makkelijker en goedkoper te maken. Dit was al jaren een wens van het bibliotheekvak. NBD Biblion werd hiervoor benaderd en is de uitdaging aangegaan. Na een pilotjaar wordt de Selectservice nu aan alle openbare bibliotheken aangeboden.

Selectieservice werkt als volgt: de bibliotheek levert collectieprofielen aan inclusief aanschafaanwijzingen. Op basis van het weekaanbod en het collectieprofiel van de bibliotheek wordt een vertaling gemaakt naar een budget of aantallen. Hierbij kan gekozen worden uit een aantal standaardmodules. Op basis hiervan neemt NBD Biblion de bibliotheek de gehele selectie en inkoop uit handen.

Nikki Weerheijm, Programmacoördinator Informatie & Collectie Bibliotheek Haarlemmermeer: ‘Dankzij Selectieservice kunnen we onze tijd nu steken in het monitoren en presenteren van de collectie en daar profiteert de klant echt van.’

Mireille Boetje, Manager Marketing, Sales & Business Development NBD Biblion: ‘Wij zijn erg blij met de medewerking van de Bibliotheek Haarlemmermeer in het afgelopen pilotjaar. We hebben hierdoor onze dienstverlening tot in de puntjes kunnen perfectioneren en een aanbod gecreëerd dat goed tegemoet komt aan de vraag van de bibliotheken

Op 15 maart organiseert NBD Biblion een tweede informatieochtend over Selectieservice , waarop Nikki Weerheijm, vragen zal beantwoorden en haar gebruikservaring delen en NBD Biblion dieper zal ingaan op Plankklaar Koppelen, een dienstverlening die in ontwikkeling is. Meer informatie hierover verstrekt de afdeling Verkoop.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie