HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
West-Friese bibliotheken op weg naar fusie
28-02-2012
Bibliotheken Westfriesland-Oost en WEB gaan vanaf 2013 verder in één organisatie en onder één bestuur.
Per 2012 zijn de bibliotheekbesturen van Bibliotheek Westfriesland-Oost en WEB een bestuurlijke fusie aangegaan. Dit nieuwe bestuur gaat de volledige fusie voorbereiden, zodat er per 1 januari 2013 sprake zal zijn van één bibliotheekorganisatie voor bijna geheel West-Friesland (met uitzondering van Hoorn).

Het proces van schaalvergroting kreeg in 2005 en 2006 als eerste gestalte met de vorming van beide basisbibliotheken. Vanaf het begin van deze schaalvergroting hebben de twee bibliotheken al veel samengewerkt, onder andere met één website die onder andere toegang biedt tot de digitale bibliotheek. Daarnaast ook voor wat betreft het opzetten van diverse nieuwe diensten en producten zoals Biebclubs, Makkelijk Lezen Pleinen en Anders lezen. Het bestuurlijk samengaan is een natuurlijk sluitstuk van deze gegroeide samenwerking, aldus beide organisaties.

De per 1 januari 2013 nieuw ontstane bibliotheekorganisatie zal verantwoordelijk zijn voor de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland. In deze gemeenten zijn 11 vestigingen en 14 bibliotheekservicepunten of biebclubs. In 2011 hebben 36.000 leden gebruik gemaakt van deze vestigingen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie