HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheken Midden-Fryslân genomineerd voor Fryske Reklamepriis 2012
28-02-2012
Bibliotheken Midden-Fryslân behoort met het filmpje ‘De byb docht wat mei dy’ tot de vijf genomineerden voor de Fryske Reklamepriis 2012 in de categorie televisie.
Voor de Fryske Reklamepriis 2012 zijn door een vijfkoppige jury vijf Friese of meertalige commercials genomineerd in de categorie televisie en vijf in de categorie radio. Humor en het eigen idioom van de Friese taal spelen in die beoordeling een belangrijke rol. De Fryske Reklamepriis wordt sinds 1993 uitgereikt om het gebruik van de Friese taal in reclameboodschappen te stimuleren.

Met het 40 seconden durend filmpje ‘De byb docht wat mei dy’ (De Bieb doet wat met je) willen de Friese bibliotheken vanuit een human-interest perspectief de aandacht vestigen op hun bestaansrecht. De campagne is in het leven geroepen om tegenwicht te bieden aan de plannen van gemeenten om te bezuinigen op het openbare bibliotheekwerk. De Friese bibliotheken hopen met deze campagne zowel de inwoners van Friesland als de politiek te bewegen de toekomst van de bibliotheek veilig te stellen. 
Het filmpje is gemaakt door communicatiebureau MerkMakers

Tot 11 maart kan het publiek stemmen op de beste Friese televisie- en radiocommercial.
Bibliotheken Midden-Fryslân is als enige non-profitinstelling genomineerd (naast Douwe Egberts, Mazzelshop exploitatie BV, Rabobank en ABD Renault) en roept het publiek op te stemmen.  

De feestelijke prijsuitreiking van de Fryske Reklamepriis 2012 vindt plaats op 20 maart, tijdens de Bedrijvencontactdagen in Leeuwarden.
 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie