HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
New Yorkse telefooncellen worden 'guerrillabibliotheken'
01-03-2012
De Amerikaanse architect John Locke heeft de afgelopen maanden enkele oude, ongebruikte telefooncellen omgebouwd tot zogeheten guerrilla- of 'pop-up'-bibliotheken.
Het idee is dat New Yorkers, bijvoorbeeld onderweg naar de winkel, boeken uit de 'pop-up'-bibliotheek kunnen pakken om ze weer te vervangen door boeken die ze er zelf in zetten.

Van de twee 'guerrillabibliotheken' die Locke tot dusver gerealiseerd heeft, functioneert er een zoals Locke bedoeld heeft, terwijl de andere herhaaldelijk vernield en geplunderd is, zo meldt The Atlantic Cities.

Het is Lockes bedoeling meer van dergelijke 'telefooncelbibliotheekjes' te realiseren. Volgens hem zijn ze met minimale kosten en inspanningen te maken. De 'guerrillabibliotheekjes' zijn Lockes eigen initiatief, zonder dat er goedkeuring of bemoeienis van de overheid aan te pas is gekomen, wel zegt hij contact te hebben gezocht met winkels om in de toekomst te letten op nog te realiseren telefooncelbibliotheken die voor hun winkel staan.

Het concept is enigszins vergelijkbaar met de Boekspots, waarvan onlangs de eerste gerealiseerd werd in Houten, met dat verschil dat de Boekspots binnen in een openbare ruimte staan en dat het project een initiatief is van de bibliotheek. Ook de zogenoemde Little Free Libraries stoelen op hetzelfde idee.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie