HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VNG, VOB en Bibliotheek.nl organiseren regiobijeenkomsten over digitale bibliotheek
03-03-2012
De VNG organiseert in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en de stichting Bibliotheek.nl in de loop van april vier regionale informatiebijeenkomsten waarin de betekenis en de gevolgen van de komst van de digitale bibliotheek voor het lokale veld centraal staan.
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor wethouders cultuur en onderwijs, beleidsambtenaren cultuur en bibliotheekdirecteuren. 

Tijdens de middagbijeenkomst wordt in drie inleidingen inzichtelijk gemaakt wat de komst van de digitale bibliotheek precies inhoudt en wat de besparingen en kosten zijn. Er wordt informatie gegeven over de ontwikkeling van de digitale bibliotheek en meer inzicht gegeven in de betekenis daarvan voor de lokale bibliotheek. Tevens ontvangen de deelnemers handvatten voor de opdracht aan de bibliotheek, zo wordt gemeld op de website van het Congres- en Studiecentrum van de VNG.

Aan de orde komen daarbij vragen als: Wat gaat de komst van de digitale bibliotheek betekenen voor de lokale bibliotheek? Maakt de landelijke digitale bibliotheek de lokale fysieke bibliotheek overbodig? Hoe verhoudt de lokale bibliotheek zich tot de digitale bibliotheek? Staan deze los van elkaar of zijn ze verbonden? Wat betekent dat voor de opdracht van de gemeente aan de lokale, fysieke bibliotheek en welke besparingen en kosten zijn er te voorzien?

Kern van het programma zijn de volgende lezingen:
  • Inleiding ‘De digitale bibliotheek’ door Diederik van Leeuwen, directeur Bibliotheek.nl
  • Inleiding ‘Fysieke bibliotheek en digitale bibliotheek: twee zijden van een gouden medaille’ door Ap de Vries, directeur VOB
  • Inleiding ‘De gevolgen van de komst voor de digitale bibliotheek voor het lokaal niveau’ door Siewert Pilon, hoofd afdeling OZW van VNG
Data en locaties van de vier regiobijeenkomsten:
18 april 2012, Pullman Cocagne Hotel in Eindhoven
19 april 2012, Theater De Nieuwe Kolk in Assen
25 april 2012, Het Dordrechts Museum in Dordrecht
26 april 2012, Regardz Eenhoorn in Amersfoort

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website van het Congres- en Studiecentrum van de VNGPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie