HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe educatieve voorziening in Amsterdam
07-03-2012
In Venster op Amsterdam werken OBA, AT5 en ETV samen.
Op 13 maart vindt de presentatie plaats van Venster op Amsterdam, waarin geparticipeerd wordt door de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), AT5 en Stichting Expertisecentrum ETV.nl. Gezamenlijk creëren zij een laagdrempelige, kwalitatief hoogstaande educatieve voorziening voor Amsterdammers. Het project maakt het voor alle Amsterdamse laagopgeleiden, laaggeletterden, inburgeraars, werkzoekenden, digibeten en jongeren mogelijk om op hun eigen niveau, in hun eigen tempo en op een door hen zelf gekozen plaats en tijdstip te werken aan hun basisvaardigheden en zo zich zelf verder te ontwikkelen.

Voor de laagopgeleide en laaggeletterde individuele leerder heeft ETV.nl met haar oefenportal landelijk de laatste jaren haar waarde bewezen op het gebied van educatieve multimedia. De kwalitatief hoogstaande multimediale leermiddelen van ETV.nl, met gratis oefenprogramma’s voor taal, rekenen en andere basisvaardigheden, zijn zeer toegankelijk en stimuleren mensen zich te ontwikkelen.

Venster op Amsterdam maakt deze oefenprogramma’s voor de Amsterdamse doelgroep zichtbaar en gratis beschikbaar voor zelfstudie. De Amsterdamse zender AT5 zendt de educatieve tv-programma’s van ETV.nl uit en gaat ook speciaal voor Amsterdam lokale educatieve programma's produceren.

Voor mensen die behoefte hebben aan meer persoonlijke begeleiding, wordt vanaf april in zeven vestigingen van de OBA wekelijks een inloopspreekuur gehouden. Zij kunnen hier op vaste tijdstippen onder begeleiding werken aan hun taalniveau en andere basisvaardigheden. Bezoekers kunnen ook altijd zelfstandig werken met de materialen op het NLplein.

Wethouder Andrée van Es zal op 13 maart het Venster op Amsterdam openen. Het programma begint om 16.00 uur en vindt plaats in het Theater van ’t Woord in de Centrale Bibliotheek (Oosterdokskade 143). De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok. Venster op Amsterdam is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Amsterdam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie