HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Beestachtige Vlaamse Jeugdboekenweek
07-03-2012
Het thema van de Jeugdboekenweek is dit jaar ‘dieren’, het Wereld Natuur Fonds en de Vlaamse dierenartsen doen mee.
Aanstaande zaterdag gaat in Vlaanderen de Jeugdboekenweek van start, die duurt tot 25 maart. Samen met het Wereld Natuur Fonds (WWF) en de Vlaamse dierenartsen vestigt Stichting Lezen de aandacht op de mooiste dierenboeken. De aftrap van de 41ste Jeugdboekenweek is de dag ervoor, in de wachtkamer van dierenartsenpraktijk Iscavets in Overijse.

WWF selecteerde samen met Stichting Lezen interessante dierenboeken en biedt extra achtergrondinformatie over de dieren. Zo krijgen niet alleen de boeken, maar ook dieren in nood alle aandacht tijdens het grootste kinderboekenfestival van het land.

Samen met de dierenartsenvereniging Savab (Small Animal Veterinary Association Belgium) maakt Stichting Lezen ter gelegenheid van de Jeugdboekenweek pakketten van 10 kinderboeken beschikbaar in 45 wachtkamers. Vanaf het begin van de Jeugdboekenweek kunnen kinderen en ouders er voortaan kennismaken met verrassende en herkenbare dierenverhalen. Het gaat om:

De boomhut – Marije en Ronald Tolman.
Een dag met de dierendokters – Sharon Rentta.
Mottenbal – Maarten Jagermeester en Ellen Cornelis (ill.).
Fluit zoals je bent – Edward van de Vendel en Carll Cneut (ill.).
Verborgen vogels - Pittau en Gervais.
Van wie zijn die poten? - Stéphane Frattini.
Moeten dieren hun tanden poetsen? - Henning Wiesner.
Dat is heel wat voor een kat – Judith Viorst en Fleur van der Weel (ill.).
Fascinerende dieren – Miranda Smith.
Kijk je ogen uit! - Jan Paul Schutten.

Met de Jeugdboekenweek wil Stichting Lezen het leesplezier aanmoedigen en de aandacht vestigen op het diverse aanbod aan kinderboeken. Veertien dagen lang staan de mooiste, spannendste en droevigste boeken over dieren centraal. In het hele land vinden de komende dagen honderden activiteiten plaats rond kinder- en jeugdboeken, in het bijzonder in bibliotheken, scholen, cultuurcentra en boekhandels. Vrijwel iedere gemeente organiseert Jeugdboekenweekactiviteiten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie