HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Waalwijk biedt huiswerkbegeleiding
07-03-2012
Bibliotheek Midden-Brabant haalt met de dienstverlening de band met het educatieve veld aan.
Vanaf 12 maart kunnen middelbare scholieren voor huiswerkbegeleiding terecht in de Bibliotheek Waalwijk. Ready to School opent er een leslocatie voor huiswerkbegeleiding, waar middelbare scholieren van alle niveaus zich kunnen aanmelden. Er kan in alle rust en onder begeleiding aan schoolopdrachten gewerkt worden. Nadat de huiswerkbegeleiding erop zit hebben de leerlingen gelegenheid om in de bibliotheek te relaxen of op zoek te gaan naar boeken, cd’s, dvd’s of games. De bibliotheekvestiging is op de fiets goed bereikbaar voor middelbare scholieren van de verschillende scholen in de regio.

Peter Kok, directeur Publieke Dienstverlening Bibliotheek Midden-Brabant ziet als een mooie bijkomstigheid dat op deze manier meer scholieren de bibliotheek bezoeken. ‘Want scholieren zijn een lastig te bereiken, maar een erg belangrijke doelgroep voor ons’. Tevens geeft het, volgens Kok, vorm aan het Beleidskompas 2012-2015 waarin Bibliotheek Midden-Brabant de band met het educatieve veld maar ook commerciële samenwerkingen wil verstevigen en uitbreiden. Naast Bibliotheek Waalwijk liggen er plannen voor andere bibliotheekvestigingen waar men terechtkan voor huiswerkbegeleiding. Eind maart start de huiswerkbegeleiding in de Bibliotheek Heyhoef en in het nieuwe schooljaar ook in andere vestigingen.

Ready to School geeft naast huiswerkbegeleiding ook Cito- en examentrainingen. Er wordt gewerkt met de methode Van brugklas tot eindexamen, die oprichter Michelle van den Boom heeft ontwikkeld. Het is een stappenplan waarin middelbare scholieren zelf leren plannen hoe ze hun huiswerk moeten maken. En handvatten krijgen aangereikt om het beste uit de stof te halen. Van den Boom: ‘De jongeren krijgen hierdoor meer rust en structuur, houden meer vrije tijd over en komen daardoor lekkerder in hun vel te zitten’.

Michelle van den Boom, Bob Opstal en Stefan Urban startten zes jaar geleden in hun studentenhuis met het geven van bijlessen. Omdat daar meer belangstelling voor was dan ze aankonden, begonnen ze al spoedig een samenwerking met enthousiaste medestudenten. Omdat de vraag naar huiswerkbegeleiding nog steeds groeit is de verwachting dat er snel meer nieuwe vestigingen bij komen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Rob Pronk
7-3-2012 17:16
leuk idee, dat ik jaren geleden al succesvol in de VS zag. Ben benieuwd naar de resultaten

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie