HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vereniging van Letterkundigen roept op dreigende bibliotheeksluitingen te melden
08-03-2012
De Vereniging van Letterkundigen (VvL) doet een oproep om dreigende sluitingen van bibliotheken te melden met het oog op te voeren acties.
In de post op Bibliotheek 2.0, geplaatst door Rian Visser maar ondertekend door Jeroen Thijssen, bestuurslid VvL, wordt gesteld dat door heel Nederland bibliotheken met sluiting bedreigd worden, maar dat dat door de lokale spreiding nauwelijks opvalt.

'De VvL wil acties organiseren om zoveel mogelijk sluitingen tegen te gaan. Daarvoor moeten we informatie hebben; waar spelen deze zaken en op welke termijn. Helaas is er in Nederland geen instantie die bijhoudt welke bibliotheek waar in zwaar weer terecht is gekomen.
Daar komen de VvL-leden in beeld. Die zijn op de hoogte van wat er met hun bibliotheek gebeurt. Waarschuw ons bij bieb-bedreigingen. Dan kunnen wij in actie komen,' aldus Jeroen Thijssen in zijn oproep.
Politici, zeker lokale, zijn gevoelig voor kritiek. Doelgerichte acties die veel protest verwekken kunnen de koers veranderen, zo meent de VvL.

Op verschillende plaatsen hebben schrijvers zich reeds met acties achter de lokale bibliotheek geschaard, zoals in het geval van Bibliotheken Eemland en Regiobibliotheek Z-O-U-T, waar de vestiging Leersum met sluiting bedreigd wordt.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie