HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Schrijvers promoten Bibliotheken Eemland
09-03-2012
Wie in de Boekenweek lid wordt van de beep krijgt een boek van een plaatselijk auteur cadeau.
Meer dan twintig Eemlandse schrijvers steunen Bibliotheken Eemland bij een ledenwerfactie in de Boekenweek door hun boeken beschikbaar te stellen. Het plan daartoe kwam van de Baarnse schrijver Jan Holtrop. Holtrop wilde boeken schenken aan leden, de Amersfoortse dichter André Heijnekamp plaatste een reactie op een blog op de website van de bibliotheek waarin het ging over ledenwerfacties. Dit had een sneeuwbaleffect: de in Amersfoort wonende kinderboekenschrijfster Betty Sluyzer, die ook landelijk (en zingend) als ambassadeur opereert, en andere Eemlandse schrijvers wilden laten zien dat zij de bibliotheek belangrijk vinden. Gezamenlijk stelden zij 172 (in veel gevallen gesigneerde) boeken beschikbaar; het aantal beschikbaar gestelde boeken per auteur varieert van 1 tot 25.

De spontaan ontstane actie is onderdeel geworden van de landelijke actie Dat doet de bieb. Een overzicht van de deelnemende auteurs en de beschikbaar gestelde boeken is hier te zien.

Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben schrijvers zich achter de bibliotheek geschaard met acties tegen de sluiting van vestiging Leersum. Onlangs deed de Vereniging van Letterkundigen (VvL) een oproep om dreigende bibliotheeksluitingen te melden. De VvL wil op basis van deze informatie acties organiseren om zoveel mogelijk sluitingen tegen te gaan.

Zie ook dit bericht op de site DeStadAmersfoort.nl.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie