HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Utrechts college stelt Businesscase Verzelfstandiging Bibliotheek vast
09-03-2012
Directeur Ton van Vlimmeren heeft opdracht gekregen de verzelfstandiging uit te werken in een bedrijfsplan.
Het college van Burgemeester en Wethouders van Utrecht heeft de Businesscase Verzelfstandiging Bibliotheek vastgesteld en de directeur van de bibliotheek de opdracht gegeven de verzelfstandiging verder uit te werken in een bedrijfsplan, zo bericht de gemeente Utrecht.

Door verzelfstandiging zal de bibliotheek meer ruimte en slagkracht krijgen voor cultureel ondernemerschap in de markt van informatie, educatie en cultuur, zo wordt gesteld. Ook kan de bibliotheek zich zo beter verbinden met partners in de stad en door samenwerking haar doelen bereiken. Onderdeel hiervan is een nieuwe centrale bibliotheek, een huis voor woord, beeld en geluid.

De verzelfstandiging betreft de exploitatie van de Bibliotheek Utrecht en de kunstuitleen in de vorm van twee stichtingen, waaronder het personeel, het beheer van de gebouwen en collecties. Streefdatum voor het ingaan van de feitelijke verzelfstandiging is 1 januari 2013.

De verzelfstandiging past binnen de vernieuwing van de gemeente Utrecht tot een slanke, slagvaardige en regievoerende organisatie.

Zie ook het bericht van ruim een jaar geleden over het rapport waarin de Bibliotheek Utrecht doorgelicht wordt en waarin ondere andere ook wordt ingegaan op de verzelfstandiging.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie