HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jaarplan Bibliotheek.nl: € 24,9 miljoen
11-03-2012
De Stichting Bibliotheek.nl publiceerde onlang haar Jaarplan 2012 op haar website. De begroting bedraagt ca. € 24,9 miljoen aan inkomsten en uitgaven.
Van die inkomsten komt ca. € 17,2 miljoen van het SIOB (dat is exclusief een bedrag van 7 ton dat bij het SIOB blijft voor 'de sturende inhoudelijke ondersteuning, juridische ondersteuning en financiële ondersteuning van diens digitale opdrachttaak').

Zoals bekend lopen de OCW-vernieuwingsgelden ingaand 2012 niet meer rechtstreeks van OCW naar Bibliotheek.nl, maar onderhoudt OCW ook hiervoor een subsidierelatie met het SIOB ('opdrachttaak digitale bibliotheek', naast de 'besteltaken' waar dit bericht over de Raad voor Cultuur betrekking op heeft). Het SIOB moet dus een subsidieaanvraag van Bibliotheek.nl beoordelen.
Naast de SIOB-subsidie, heeft Bibliotheek.nl aan inkomsten: € 3,3 miljoen omslaggelden van bibliotheken voor digitale content over 2012 (de bekende € 0,20 per inwoner), vermeerderd met € 790.000 die van 2010 en 2011 was overgebleven. Verder wordt er ook nog € 877.010 aan 'overige inkomsten' (projectfinanciering) begroot, alsmede € 2,6 miljoen voor 'aanbestede projecten', waarvan de belangrijkste de NBC is.

De uitgaven zijn verdeeld in ca. € 1,4 miljoen aan beheerlasten organisatie en de rest aan activiteitenlasten (dat is inclusief technisch beheer en inkoop van content). Samen € 24,9 miljoen.

Zie voor het Jaarplan verder: www.jaarplan.bibliotheek.nl



Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie