HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
D66 op de bres voor Bibliotheek Voorhout
12-03-2012
De partij wil via een motie sluiting van de bibliotheek proberen te voorkomen.
De voorgenomen sluiting van de Bibliotheek Voorhout, een vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek, blijft de gemoederen bezighouden. Nadat onlangs de ChristenUnie ertegen in het geweer kwam (zie dit bericht) heeft nu ook D66 de wapens opgepakt .

Dichtbij.nl laat fractievoorzitter Rose Marie Keijzer aan het woord, die wordt gekenschetst als zijnde ‘pisnijdig’: ‘Er moeten andere oplossingen komen. Het kan niet zo zijn dat de bezuinigingen helemaal op Voorhout worden afgewenteld. Voorhout is ons grootste dorp en heeft volgens mij ook de meeste kinderen. Een bibliotheek is belangrijk voor hun ontwikkeling, denk maar eens aan de speciale leesactiviteiten voor kinderen. Iedereen moet wat inleveren. De bieb dus ook. Maar om dan voor de makkelijke weg te kiezen en gewoon de vestiging Voorhout maar te sluiten en te vervangen door een "afhaal- en wegbrengpunt", is veel te kort door de bocht. We verwachten van een professionele bibliotheekorganisatie dat die samen met de gemeente niet voor de makkelijkste weg kiest, maar met een goed plan komt. Er is kennelijk 10% van het biebgeld nodig om Warmond open te houden, dan moet het met die overige 90% toch lukken om zowel Sassenheim als Voorhout open te houden. Als je de verhoudingen ziet vraag je je sowieso af waarom de vestigingen in die grotere dorpen relatief zo ontzettend duur moeten zijn. Overhead? Te veel vaste medewerkers? Te dure gebouwen?’

De D66-fractie zal volgens Keijzer met een motie komen om de bibliotheek in Voorhout te behouden. Zie ook de eerdere berichten, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie