HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Twee Zuid-Hollandse bibliotheken worden Bibliotheek van de 100 Talenten
14-03-2012
In Hardinxveld-Giessendam en Papendrecht kunnen de talenten van kinderen in de bibliotheek tot hun recht komen.
De Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam en de Bibliotheek Papendrecht, beide vestigingen van het BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost, worden een Bibliotheek van de 100 Talenten, zo bericht Het Kompas. Vestigingsmanager Nel Scheijgrond ziet het als een taak van de bibliotheek om de bibliotheek voor iedereen interessant te maken, ook voor wie niet primair in lezen geïnteresseerd is.

‘Kinderen vinden lezen niet altijd leuk. Zij zien de bibliotheek als een gebouw met veel boekenkasten op een rij. De bieb is echter veel meer dan dat: de kinderen kunnen er ontzettend veel vinden op het gebied van hun eigen interesses. Elk kind heeft zo zijn talent en bezigheden. Dat kan sport, make-up, dieren, games of glamour zijn. Het is voor ons de uitdaging om een bibliotheek te ontwerpen die aansluit bij de interesses van de kinderen.

Wij kijken samen met de kinderen hoe we de bieb aantrekkelijker kunnen maken. Vorig jaar juni vond bijvoorbeeld het eerste overleg plaats met kinderen van de Merwedeschool en vorige week dinsdag hebben we een tweede sessie gehouden met groep zeven van De Regenboog. Zij komen met verschrikkelijk leuke ideeën. Zo is onder andere een nest boven op een ronde boekenkast geopperd.’

Architect Emiel Geelhoed zal het uiteindelijke ontwerp voor zijn rekening nemen, de bibliotheek ziet een en ander graag al in de zomervakantie gerealiseerd. De inbreng van de kinderen houdt niet op bij het brainstormen over de inrichting, ze kunnen zitting krijgen in een adviescommissie die meedenkt over activiteiten en die kenbaar maakt wat kinderen boeiend vinden. In Beverwijk, Hoorn en Heerhugowaard werd eerder al een Bibliotheek van de 100 Talenten in gebruik genomen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie