HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Daisyspelers gratis te leen
16-03-2012

SIOB, Optelec en het Loket aangepast-lezen werken samen in een drie jaar lopend project.

Het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) en Optelec, een ontwikkelaar en fabrikant van optische en elektronische hulpmiddelen voor slechtziende en blinde mensen en mensen met dyslexie, hebben in samenwerking met het Loket aangepast-lezen een uitleenservice voor Daisyspelers opgezet. Het betreft een project dat drie jaar zal lopen.

De meeste bibliotheken lenen een Daisyspeler uit. Vaak gaat het om tafelmodellen, terwijl dyslecten overwegend gebruikmaken van de pocketmodellen met een SD-kaart (opvolger van de discmanmodellen). Voor dyslecten speelt ook mee dat steeds vaker een vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk is omdat er nog geen verklaring van uitbehandeling is. Er is nu behoefte aan ondersteuning van een Daisyspeler, die men pas over anderhalf jaar vergoed kan krijgen. Ouders zijn vaak bereid om zelf een speler te kopen, maar willen wel weten of het kind er goed mee kan werken.

Om deze redenen is de uitleenservice voor Daisyspelers opgezet. De Daisyspelers kunnen zes weken geleend worden door dyslecten, met een aantal boeken naar keuze die via het Loket beschikbaar worden gesteld. Vanuit het Makkelijk Lezen Plein kan over deze dienst met kinderen, jongeren en ouders gecommuniceerd worden. De afhandeling van de uitleen wordt door Optelec gedaan. Studieboeken op Daisy-rom kunnen door scholen bij Dedicon besteld worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie