HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam lanceert nieuwe website
20-03-2012
Bibliotheek Rotterdam heeft een nieuwe website en is daarmee de eerste grote openbare bibliotheek, waarvan de site draait op de landelijke digitale infrastructuur van Stichting Bibliotheek.nl, aldus de bibliotheek.
Bibliotheek Rotterdam stelt dat met de website de digitale dienstverlening aan klanten is verbeterd. Deze digitale dienstverlening is een belangrijk onderdeel in het herstructureringsplan van de bibliotheek.

De website draait op de landelijke digitale infrastructuur die Bibliotheek.nl ontwikkelt voor bibliotheken volgens het zogenoemde WAAS-concept (Website as a Service). Rotterdam voegt zich hiermee bij de bibliotheken van onder andere Haarlemmermeer, Haarlem en Enschede, die onlangs ook een vernieuwde website volgens dit concept in gebruik namen.

Voor wat betreft de vormgeving blijft Bibliotheek Rotterdam gebruik maken van een eigen Rotterdamse huisstijl, zoals dat met de gemeente is afgesproken. Wel wordt op gezamenlijke widgets het ‘de Bibliotheek’- logo geplaatst, waarmee Bibliotheek Rotterdam wil aangeven dat zij deel uitmaakt van een landelijk netwerk.

Bibliotheek Rotterdam verbindt aan de lancering van de website, www.bibliotheek.rotterdam.nl, een digitale campagne die met name wordt ingezet via social media.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Pearly Natal
21-3-2012 21:50
Kleine correctie, Haarlem en Enschede zitten niet op de WaaS, maar zijn beide aangesloten via een plugin. 

Verder mooie mijlpaal.... dat er nog vele mogen volgen!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie