HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant: regionale samenwerking optimaliseren
23-03-2012
Wethouders en beleidsambtenaren onderstrepen het belang van de samenwerking.
Afgelopen maandag hield de Bibliotheek Midden-Brabant een bijeenkomst voor de wethouders en beleidsambtenaren uit de regio. Doelstelling van de bijeenkomst was het verkennen van de mogelijkheden voor een optimale samenwerking in de regio Midden-Brabant. Wethouders en beleidsambtenaren van de gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Loon op Zand keken constructief samen met de bibliotheek naar de toekomst. De bibliotheek heeft dit jaar een start gemaakt met de nieuwe beleidsperiode 2012-2015, Verbinden door verhalen en kennis, een beleidskompas waarin optimale regionale samenwerking een belangrijke rol speelt.

De bibliotheek is in elke gemeente meer dan een uitleenpunt van boeken of cd’s. Het is een ontmoetingsplek en informatiepunt, een voorziening met een brede sociale, culturele en maatschappelijke functie. De afzonderlijke bibliotheekvestigingen zijn met elkaar verbonden en vormen elk een schakel van een belangrijke keten in de regio. Alle bibliotheken hebben daardoor de beschikking over de totale collectie van ruim 700.000 boeken.

Door de bezuinigingen dreigen er schakels weg te vallen en dit zal niet zonder gevolgen zijn voor de inwoners van Midden-Brabant. De Bibliotheek Midden-Brabant vindt dat de gemeenten en bibliotheek er gezamenlijk voor moeten waken dat dit niet leidt tot een verarming van het aanbod. Er zal op zoek gegaan moeten worden naar creatieve en innovatieve oplossingen. Henriëtte de Kok, bestuursvoorzitter van de Bibliotheek Midden-Brabant: ‘Uiteraard waren de actuele ontwikkelingen, onder andere rondom de bezuinigingen, van invloed op de uitwerking van het beleidskompas van onze bibliotheek. Toch willen wij deze ontwikkelingen graag zien als kansen.’ Van belang hierbij is samenwerking, vooral met gemeenten en andere samenwerkingspartners en stakeholders.

Tijdens de bijeenkomst met de wethouders werd door alle aanwezigen het belang van regionale samenwerking onderstreept. De Kok: ‘Alle ideeën laten we bezinken. We gaan eens goed bekijken hoe we de regionale samenwerking kunnen inrichten. Maar een eerste goede start is nu in ieder geval gemaakt.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie