HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Duizenden handtekeningen voor Bibliotheek Leersum
23-03-2012
Bevolking brengt met spandoeken en protestborden betrokkenheid bij de bibliotheek tot uitdrukking.
Afgelopen woensdag werden in de Bibliotheek Leersum aan burgemeester Frits Naafs handtekeningen tegen de voorgenomen sluiting van de bibliotheek uitgereikt, zo bericht Nieuwsblad De Kaap. De plaatselijke bevolking was massaal naar de bibliotheek gekomen om het protest tegen de sluiting kracht bij te zetten, voorzien van spandoeken en protestborden.

In de voorbije drie weken van actievoeren waren er 5539 handtekeningen opgehaald. Ze werden aan de burgemeester overhandigd door Dick Schaap en Daenerys Schmitz, respectievelijk senior en junior inwoner van Leersum. Daarnaast ontving de burgemeester van kinderen op de dagopvang, peuterspeelzaal en BSO schilderijen en beschilderde behangrollen waarop het jeugdig protest creatief en kleurrijk vormgegeven was.

Linda Duijn-van Dam benadrukte namens het actiecomité Onze bieb moet hier blijven! andermaal het belang van de bibliotheek in juist Cultuurcentrum De Binder. Locatiemanager Helma Bouman dankte de Leersumers voor hun hartverwarmende en ontroerende inzet voor het behoud van de bibliotheek.

Zie ook de eerdere berichten over de Bibliotheek Leersum, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie