HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pand Bibliotheek Blokzijl verkocht
26-03-2012
De bibliotheek is op 15 mei voor het laatst open, voor jeugd, volwassenen en ouderen komen alternatieven.
De Bibliotheek Blokzijl, een vestiging van de Bibliotheek Kop van Overijssel, gaat het huidige pand verlaten, zo bericht de bibliotheek op haar website. Het gebouw is per 31 mei verkocht, op 15 mei is de laatste openingsdag. Dat betekent niet dat er een einde aan de bibliotheekvoorziening komt.

De jeugdcollectie zal worden geactualiseerd en verdeeld over de beide basisscholen in Blokzijl. Zowel basisschool De Rolpaal als De Schutsluis zullen de jeugdcollectie een plek geven in de school, leerlingen kunnen er de materialen lenen. De Bibliotheek zal ervoor zorgen dat de collectie actueel blijft.

De volwassenencollectie wordt eveneens geactualiseerd en verspreid over de overige bibliotheken in Steenwijkerland. Volwassenen krijgen er een afhaal- en brengpunt in multifunctioneel centrum de Ploats voor terug. Via de website van de bibliotheek kunnen zij in heel Overijssel gratis materialen reserveren, tevens kunnen zij tegen een vergoeding materialen kiezen en reserveren uit de bibliotheekcollectie van Nederland. Bij het afhaal- en brengpunt in 'de Ploats' kunnen de gereserveerde materialen op bepaalde tijden worden opgehaald en teruggebracht: eenmaal per week zal er transport naar en van de Ploats zijn.

Voor ouderen en aan huis gebondenen, zal onderzocht worden of er voldoende interesse is voor een Bibliotheek Aan Huis Dienst. Voorts geldt dat klanten van de Bibliotheek Blokzijl na de sluiting terechtkunnen in andere bibliotheekvestigingen in Steenwijkerland, zoals Bibliotheek Vollenhove.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie