HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Waalre: maximaal twee maanden geen bibliotheek
26-03-2012
College komt met voorstel voor een volwaardige bibliotheekvoorziening.
Zoals eerder bericht kunnen inwoners van Waalre vanaf 1 april bij geen enkele bibliotheek in de regio terecht. Het college van B&W is met een voorstel gekomen, zo meldt Omroep Brabant. Als de gemeenteraad er op 15 mei mee instemt zou er binnen enkele weken nadien weer een volwaardige bibliotheekvoorziening kunnen zijn.

Op 6 maart nam de gemeenteraad een motie aan, waarin stond dat op 1 april een bibliotheekvoorziening geopend moest worden die uiteindelijk zou moeten uitgroeien tot een volwaardige voorziening. Het college wil nu dat onmiddellijk wordt geïnvesteerd in een dergelijke voorziening en dat de keuze daarvoor wordt afgezet tegen het steunen van andere maatschappelijke voorzieningen.

Het college vreest dat met een sobere voorziening bij de inwoners te hoge verwachtingen worden gewekt en slechts een klein deel van hen bediend zal worden. Ook was onduidelijk of de materialen voor de tijdelijke voorziening (boeken, kasten, automatiseringssysteem et cetera) bij het opzetten van de definitieve bibliotheek opnieuw gebruikt zouden kunnen worden. Dit zijn voor het college te riskante consequenties, zo laat het weten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie