HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Digidreumesen dit voorjaar van start
28-03-2012
Het project is bedoeld om verantwoord mediagebruik te stimuleren.
Dit voorjaar gaat het project Digidreumesen van start. Het omvat een gelijknamige portal met verantwoorde content voor kinderen van twee tot vier jaar, bedoeld voor pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en voor ouders. Het project wil het verantwoord multimediagebruik voor de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren en is een initiatief van Het Kinderopvangfonds.

Digidreumesen is een portal waarop content voor jonge kinderen wordt geselecteerd en beoordeeld door een expertpanel. In een pilotopstelling gaan tien locaties vervolgens werken met de portal en de content inzetten ter bevordering van de ontwikkeling van kinderen van twee tot vier jaar. Sardes ontwikkelt in samenwerking met ProBiblio en het NJi voor Digidreumesen een training voor de pedagogisch medewerkers in de pilot waarin alle facetten van het gebruik van interactieve multimedia aan de orde komen. Vanuit de pilot wordt een train-de-trainercursus ontwikkeld voor de bibliotheek.

De portal Digidreumesen wordt een onafhankelijk keurmerk voor verantwoorde digitale content voor kinderen van twee tot vier jaar. De site bevat alleen door experts geselecteerde interactieve multimedia, informatie over mediawijsheid en tips over hoe deze nieuwe middelen gebruikt kunnen worden.

Meer informatie verstrekt Gertruud Beemster van ProBiblio.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie